Kontaktai:

Utenio a.10-2, Utena

Tel. 8~389~51275

Mob. 8~616~18691

El. paštas: utenos.biciuliai@gmail.com

 
 
 
 
   

LIETUVOS

SOCIALDEMOKRATŲ

PARTIJA

Utenos skyrius

 
                 
  PRADŽIA

 

GALERIJA

 

BIČIULIŲ ERDVĖ

 

KONTAKTAI

 
                 
                 
   

Kai sugrįžti į Uteną liepė širdis arba kodėl katorgiškas darbas yra malonus ir džiuginantis

Sykį du uteniškiai, kaip ir didžioji dalis jų tautiečių mėgstantys žiūrėti ir sirgti už lietuvišką krepšinį, susiginčijo, kas iš tikrųjų yra Žydrūnas Urbonas: zarasiškis ar uteniškis. Vienas su giliu įsitikinimu mušėsi į krūtinę, kad zarasiškis, kitas gi tvirtino, kad uteniškis ir baigta. Sekant pasakojimais apie Kindziulį, galima būtų pasakyti, kad prie tų besiginčijančių priėjęs Žydrūnas užmintų dar vieną mįslė: prieš kurį laiką daugelis krepšinio aistruolių jį laikė šiauliečiu, nes ne vienus metus matė jį žaidžiant Šiaulių komandoje. Tai kaip yra iš tikrųjų? Kas jis – Žydrūnas Urbonas, LSDP Utenos skyriaus kandidatas savivaldybės tarybos rinkimuose ir rinkimų sąraše esantis aukštoje aštuntoje vietoje?

Skaityti plačiau...

 
                 
                 
   

Nematoma komandos žaidėja: organizuoja, planuoja, informuoja, kviečia

Utenos moterų krepšinio komandai „Utena“ praėję metai buvo vieni sėkmingiausių: surinkta stipri komanda, gautas Utenos rajono savivaldybės mero Alvydo Katino palaiminimas ir patekta į aukščiausiąją lygą. Pirmą kartą per visą Utenos moterų krepšinio komandos istoriją. Dabar, įpusėjus sezonui, jau galima kalbėti apie rezultatus, perspektyvas, norus ir troškimus. Apie juos ir paklausėme vieną svarbiausių komandos žmonių, vadybininkę, administratorę, tikrą barbę devyndarbę, LSDP Utenos skyriaus jaunąją kandidatę 2011 m. savivaldybių tarybų rinkimuose Sigitą Kunickytę.

Skaityti plačiau...

 
                 
                 
   

Kai klausimų daugiau nei atsakymų...

Peržengus Naujųjų slenkstį, į metų kraitę iš naujo pradedamos dėti dienos, viltys, džiaugsmai ir rūpesčiai. Kokia ta kraitė buvo ir bus Utenos Adolfo Šapokos gimnazijai, kas neramina jos vadovą, kuo džiaugiasi ir kokias problemas sprendžia gimnazijos bendruomenė? – į šiuos ir kitus klausimus paprašėme atsakyti Adolfo Šapokos gimnazijos direktorių, LSDP Utenos skyriaus narį Saulių Brasiūną.

Skaityti plačiau...

 
                 
             
 

Irenos Ozerdem,  UADB „Industrijos garantas“ Utenos skyriaus direktorės, receptai

 
             
             
 

Virti upėtakiai

Produktai:

700–1000 g. upėtakių,

1 citrinos,

100 g. sviesto,

100 g. grietinėlės,

kietai virto kiaušinio,

svogūno,

2 vidutinio dydžio morkų,

petražolių, juodų pipirų, druskos.

Eiga:

Išvalyti ir išplauti upėtakiai sulenkiami, galva pririšama prie uodegos. Virti ant silpnos ugnies 5–10 min. prieskoninių daržovių sultinyje. Labai svarbu, kad upėtakiai nepervirtų.

Padažui: sviestas sušildomas, supilama grietinėlė ir užverdama, sudedamas smulkiai sukapotas kiaušinis, įberiama truputis druskos ir pipirų.

Išvirti upėtakiai sudedami į lėkštę nugarėle į viršų ir užpilami padažu. Papuošti citrinos susuktu griežinėliu.

Upėtakiai tik verdami, nes ir geriausiai iškepti mažai skirsis arba ir visiškai nesiskirs nuo kitų keptų žuvų. Sena tradicija – upėtakius tik virti ir tiekti sulenktus žiedu – taip, kaip virė.

 

Paprikos užkandėlė

Produktai:

5 paprikų (ne žalių),

200 g. alyvuogių aliejaus,

indelio natūralaus jogurto,

3 skiltelių česnako, druskos.

Eiga:

Penkias  raudonas arba geltonas paprikas išvalyti, supjaustyti į 8 dalis, apibarstyti smulkia druska ir palikti pusvalandžiui. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir papriką kepti kol suminkštės.

Į jogurtą sudedamas susmulkintas česnakas, truputis druskos ir užpilti ant atvėsintų paprikų.

 

 

 

Irenos Ozerdem širdies atgaiva – lėlių siuvimas ir kolekcionavimas. Dar gruodžio mėnesį direktorė žada uteniškius pakviesti į lėlių muziejaus atidarymą.

                 
                 
   

Kai nedideliame ūkyje telpa visas pasaulis...

Rudeniškai nurimusioje ūkininkų Linos ir Virginijaus Keraminų sodyboje Kaniūkuose (Utenos r.) prie mirguliuojančios Šventosios upės pasitinka net keli gaspadoriai. Pirmas pribėga apvalutis, nedidelis, baltomis ir juodomis dėmėmis papuošęs dekoratyvinis paršiukas Feliksas. Svečius nepatikliai apžiūri taksiukas Čipsas. Persę Magdutę ir visai baltą jos draugą Pikutį kieme pasirodę nepažįstamieji nelabai domina. Užtat pamačius dar vieną šeimos numylėtinį bernozenenhundo veislės šunį Braitą kojos pačios sustoja: didelis Braitas priverčia kažką virptelti paširdžiuose. Virginijus nuramina: nėra ko baimintis, nes Braitas labai draugiškas šuo.

Skaityti plačiau...

 
                 
                 
   

Staigmenų kupinas Utenos kaimiškosios seniūnijos seniūnas Algirdas Žukas

Kai tada dar jaunas specialistas Algirdas Žukas pėsčiomis aplankė kelis prie Utenos prisiglaudusius tuometinius kolūkius, Klovinių kolūkio pirmininkas Simonas Bogomolnikovas negalėjo atsistebėti: iš rajono ir pėsčias! Dyvų dyvai... O ką daryt? Juk mašinų trūko, Žemės ūkio valdyboje, kurioje savo darbo kelią pradėjo Algirdas Žukas, gal kokia viena „gazelka“ ir buvo, bet negi kas jaunam specialistui ją duos. O sėdėti prie popierių nusibodo. Tad ir apėjo Algirdas Žukas ūkius pėsčiomis. Vėliau taip jau atsitiko, kad tas pats Klovinių kolūkio pirmininkas užsispyrė ir „iškrapštė“ jauną specialistą į savo vadovaujamą ūkį dirbti agronomu. Likimas lėmė, kad tame ūkyje Algirdas Žukas užsibuvo beveik 30 metų: iš pradžių kaip agronomas, paskui – kaip vadovas. 

Skaityti plačiau...

 
             
   

 

 
  Bičiulės Anastasijos Vasiljevos, Utenos kolegijos Ekonomikos katedros lektorės, receptai.    
           
 

  Anastasija Vasiljeva  –  ne tik puiki kulinarė ir naujų receptų kūrėja, bet ir tikra arbūzų drožinėjimo meistrė  
             
         
 

Sumuštinukai su krabų lazdelėmis

 

Produktai:

 

krabų lazdelės,

svogūnai,

majonezas,

sumuštinių duona,

druska,

pipirai.

 

 

Eiga:

 

Krabų lazdeles susmulkinti, sumaišyti jas su susmulkintais svogūnais, pagardinti druska ir pipirais. Į masę dėti majonezo ir gerai išmaišyti. Iš sumuštinių duonos suformuoti apvalius ruošinukus, ant kurių tepti paruoštą masę.

 

Skanaus!

 

 

Įdarytos kriaušės

 

Produktai:

 

kriaušės,

žalios vynuogės,

vištienos krūtinėlės gabaliukai,

karis,

migdolai riešutai,

salierai,

majonezas.

 

 

Eiga:

 

Kriaušes perpjauti pusiau ir  išskobti. Išskobtą masę supjaustyti, į ją įdėti susmulkintų  žalių vynuogių, susmulkintų vištienos krūtinėlės gabaliukų, kario prieskonių, susmulkintų migdolų riešutų, sutarkuoto saliero. Masę pagardinti majonezu, sudėti į išskobtas kriaušes ir papuošti migdolų riešutais bei vynuogėmis.

 

Skanaus!

 
             
             
             
             
 

Nerijaus Stasiulionio globojamas projektas

 

 

 

www.futbolasutenoje.ten.lt

   

Nerijaus Stasiulionio globojamas projektas

 

 

Internetinė televizija "webTV"

 

 

www.webtv.ten.lt

 
                 
  Mintys:    

www.stasiulionis.ten.lt

       
                 
  Apie daugiabučių renovacija:

Prekybininkai supranta, jei akcijos metu parduodamos prekės pirkėjo nedomina, tai akcija niekam tikusi. Valstybės vadovai žavisi savo nauja, "fantastiška" daugiabučių renovavimo programa. Tik niekaip nesuprantu, jei ji tokia puiki, tai kodėl daugiabučių namų gyventojų ji nedomina... Gal todėl, kad žmonės nekvaili ir moka skaičiuoti. Kai valdžia pasiūlys patrauklią paramą, prievarta lėšų iš gyventojų, daugiabučių renovacijai, rinkti nebereikės.

 
       
  Apie valstybės turto valdymą:

Jeigu ministerijos nesugeba tinkamai valdyti valstybės turto, tokie ministrai turėtų ne inicijuoti naujos bendrovės (Visuomio) kūrimą, bet atsistatydinti.

 
       
  Apie valstybės įmonių pelną:

Valstybės vadovai piktinasi, kad valstybės įmonės sumoka per mažai mokesčių į biudžetą. Valstybės įmonių pajamos gaunamos iš jų teikiamų paslaugų. Norint didinti įmonių pelningumą, reikia arba kelti paslaugų kainas arba mažinti sąnaudas, o tam kurti naujos bendrovės (Visuomio) nereikia, tiesiog reikia priimti politinius sprendimus. Jeigu ministrai ar valstybės įmonių vadovai to nesugeba padaryti, jie privalo atsistatydinti.

 
       
  Apie Lietuvą:

Lietuva ne Kubiliaus ir ne konservatorių, Lietuva - kiekvieno iš mūsų.

 
                 
                 
                 
                 
   

Astos Stasiulionienės

“Kavos skonio tinginio” receptas

Produktai:

 

3 pakučiai paprastų sausainių (pav. “Gaidelis” galima ir kitokiu).

2 pakučiai šokoladinių sausainių.
Vienas indelis kondensuoto pieno su kava.
Vienas pakelis sviesto.


Eiga:

 

Sausainius smulkiai sutrupinti. Sviestą ištirpinti. Atidarytą kondensuotą pieną įdėti į puodą su vandeniu ir virti kol suskystės. Kondensuotą pieną sumaišyti su ištirpintu sviestu, gerai išmaišyti iki vientisos masės. Šią masę supilti ant sutrupintų sausainių ir vėl viską gerai išmaišyti. Masę supilti į forma arba kepimo maišelį ir įdėti į šaldiklį. Šaldiklyje laikyti kol tinginys visiškai sustings. Skanaus!

 
     
.

Pastabos, pasiūlymai, informacija internetiniam puslapiui el.paštu: n.stasiulionis@gmail.com